lördag, augusti 21, 2010

Vad äter Du till frukost?

Frukost är verkligen ett av dagens mål som jag älskar. I alla fall på helgen, när man har tid att vakna till, tid att laga och framförallt tid att njuta!

Min frukost brukar oftast bestå av gröt, ägg, kaffe och lite apelsinjuice. Det står jag mig på länge. En favorit på vardagar kan dock vara (förutom ett kokt ägg) lättkvarg (samma som kesella) med sylt/färska bär. Det går snabbt att äta och innehåller lite mer proteiner.

En smoothie gjord på banan, bär och mjölk är gott en varm sommardag. Lite branflakes med bär och mjölk är inte heller fel!


Foto: Viktpressaren

Vad äter du till frukost?

5 kommentarer:

Ina sa...

Det gör du helt rätt i! Berätta gärna sen vad du tyckte =)

Åååh vilken god frukost du äter!!=)
Jag brukar rosta 2 grova brön i stekpannan sedan på med 6 skivor skinka, 1 stekt ägg till samt 2dl juice :)

Malin sa...

Jag experimenterar lite med frukosten nu, har inte riktigt lyckats hitta något som jag blir mätt på. Eller mätt blir jag, men snabbt hungrig igen..

Förut åt jag ofta fil/yoghurt, skivad frukt och naturell müsli och en ostmacka. Eller gröt och macka. Men nu testar jag kvarg med frukt/rårörda jordgubbar och ägg, funkar helt okej :) Testade ju "tunnbröd" för någon dag sen också, skrev om det i bloggen. Det var nog mest mättande, men inte lika gott :P

Bjornis sa...

Numera när jag är gravid så äter jag bröd (inte så grovt) till frukost. Altlså macka med ost och ett glas juice. Förr åt jag hemgjord müsli (sportgryn, dinkelflingor, special K och linfrön) och 0,5% vaniljyoghurt. Ibland la jag till en wasa frukost fullkorns knäcke med skinka + ett glas juice. Jag älskar frukost men behöver inte äta så mkt för att stå mig. :-)

Tweety sa...

Kesella använder jag också mig mycket av i min viktnedgång. Har än så länge gått ner från 117.4 kg till 81,5 har en lite bit kvar. Peppkram

Johanna Johansson sa...

Jag äter en omega-3 smoothie till frukost.

Den innehåller:

1 msk flytande omega-3
linfrön
2 dl mjölk eller 1 dl lätt yoghurt
1 dl hallon
och ibland så har jag lite fiberhavregryn i.. ^^

En bra start på dagen. Omega-3 hjälper till med fettförbränningen :)