torsdag, september 09, 2010

Viktpressarens soppbröd

Idag har det blivit soppa och gott hemlagat bröd till lunch, det har gjort under för min stackars hals.

Brödet är fantastiskt gott och jag måste bara dela med mig av receptet då det är lika lättlagat som en sockerkaka. Det är ju så härligt när det blir höstdagar ute att äta en varm soppa med lite bröd! Delar man limpan i 13 delar (ganska tjocka), som jag gjorde hamnar man mellan 150-160 kcal per brödbit. Inte något lågkaloribröd kanske. Men till den smala soppan går det ju faktiskt utmärkt att ta ett par bitar! Personligen tycker jag att detta bröd är bland de godaste som finns.

Viktpressarens soppbröd:

3 dl havregryn
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl fil
½ dl ljus sirap eller mörk sirap, beroende på om du vill att brödet ska se ljust eller mörkt ut.
1 dl lingonsylt


blanda torra ingredienser. Rör ner filmjölk, sirap och lingon. Häll i smord form (alternativt bakplåtspapperklädd form). Grädda i ugnens nedre del i ca en timme på 200C på över- och undervärme.
(Jag har varmluftsugn, så jag sänker tempen ca 20-25 grader).

Håll till godo!

3 kommentarer:

Landkrabba sa...

Krya på dig!

Alma sa...

Hejsan!
Kul läsning och inspirernade blogg!
Kika gärna in på min om du har lust :)
Ha en fin dag!
Kram

Cinderella sa...

Det går inte att kommentera på ditt sista inlägg...

Skitveckor är det nog många som har (jag tex) men vi får komma igen! Inte ska vi ge upp, det är ju på lång sikt vi gör detta!!!