måndag, februari 27, 2012

Det är JAG som ska gå ner i vikt - det är MINA kalorier

Det har varit en svajig start på året. Vet inte riktigt var allting gick snett. Eller snett, men jag tappade fokus lite. Jag har inte gått upp en massa. Men inte heller gått ner. Jag har hållt mig runt min lilla platå, -10 kg.
Kanske beror det på en oerhörd stress med mkt omkring mig i början på året som gjorde att jag tappade fokusen lite. Jag försöker komma tillbaka till där jag var före jul - med mål i sikte!

Konstigt att det är så svårt att bibehålla fokus. Samtidigt låter jag mig inte "ge mig hän" fulltständigt. Jag släpper inte allt o moffar chips o pizza, men jag har inte heller räknat mina kalorier på ett tag. Det gäller bara att GÖRA DET. Det är BARA JAG som kan få ordning på det här. Det är JAG som styr - ingen annan, jag behöver inte gå o vänta på någon. Det är NU det gäller. Det är framförallt MIG det gäller.

Jag ser inte den här tiden efter nyår som ett nederlag. Jag tror att jag i långa loppet lär mig något på det. För jag försöker verkligen analysera varför det blivit så här. Vad jag kan göra för att det inte ska bli så igen - och om det blir så - vad jag ska göra då.

Så där har ni kanske svaret på varför jag inte uppdaterat mkt på sistone, varför jag inte skrivit veckans vikt.
Jag sitter här och laddar. Och tänkte saker som att varför ska jag skriva något på bloggen som ingen vill läsa. Om "nederlag". Ett plus på vågen. Men med bloggen så gäller ju faktiskt samma sak: Det är MIG det handlar om. Det är JAG som skriver. Det är JAG som ska gå ner i vikt, väga mig, räkna MINA kalorier. Jag får sluta tänka på vad ANDRA tycker och tänker. Från och med nästa veckas måndagsvikt är det JAG som gäller. Då kommer jag igen med nytt viktinlägg. Nu ska jag mentalt komma ikapp MIG.

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis! Och man måsste hela tiden påminna sig själv om det och att bara för att man åt en kaka eller två (jag gjorde det) så blir det inte bättre av att tänka "nu e allt förstört jag kan lika gärna svulla i mig vad som hellst igen" innan varje sak jag tänker äta försöker jag fundera på "kommer det här att föra mig närmare mitt mål eller ta mig längre ifrån det" och jag tycker faktiskt det hjälper mig :)